neděle 22. listopadu 2015

Jak vyrobit netradiční adventní věnec

Doma jsme nikdy vánoční výzdobu moc neřešili, protože si s ní kocouři vždycky bleskově poradili. Šlo o marné úsilí. Letos už kocourky doma nemáme a já si to prvně chci užít. Začala jsem adventním věncem. Sice je čas do příštího týdne, ale raději jsem si pospíšila, kdyby někdo z vás hledal inspiraci. Jako vždy jsem nedělala nic komplikovaného. Respektuji své omezené kreativní schopnosti.



Já jsem vlastní inspiraci hledala na Pinterestu. Od začátku jsem věděla, že by věnec měl být jednoduchý a netradiční. Ty, které mě zaujaly nejvíc najdete v mé galerii. Nakonec jsme s holkami vyrazili na procházku a s mužem jsme sbírali všechno možné s tím, že pak se prostě uvidí, co z toho bude. Na věnec jsme ještě pořídili podstavce pod svíčky a svíčky samotné. Narazila jsem na perfektní, které mají různou výšku a tudíž budou čtvrtý týden všechny stejně velké! Tedy jestli nezapomenu a budu držet tradici.


Původně jsem se chtěla držet tvaru do kruhu, ale proutky, které jsem domů donesli prostě nešly ohnout. Takže jsem to vyřešila jinak. Stačilo proutky zkrátit do stejné délky a svázat je režným provázkem. Mezi klacíky jsem umístila stojánky na svíčky. Pak jsem zkoušela přidávat různé dekorace a nakonec jsme se drželi všeobecné zásady, že v jednoduchosti je krása a přidali jsme jen "bobule", které jsou volně zastrkané mezi klacíky.





Takhle to tedy dopadlo. Ale přišlo mi líto, že jsme "otrhali" spoustu dalších větviček a ty by přišly nazmar, takže jsem ještě vyrobila věnec na dveře. 

Neměla jsem doma žádný korpus, ale zjevně není potřeba. Vystřihla jsem šablonu z kartonu.



Pomocí vázacího drátku jsem na ni připevnila větvičky jedle, něčeho, co je možná cesmína, pár borových šišek a zbylé bobule.



A takhle vypadá výsledek. Jednoduché a hotové za patnáct minut.



Přeji vám všem krásný advent plný pohody. Vánoce by měly být o rodině a lásce, tak vám přeji, aby vše směřovalo tím směrem a abyste si tenhle čas užívali po svém a příjemně a ne v klasickém novodobém stresu a honbě za dárky.

*Jantar*


9 komentářů:

  1. Moc hezké. Já letos jako tradičně nestíhám, ani jsem si neuvědomila, že je na čase pořizovat adventní svícen. No přemýšlím nad keramickým, že bych pak každý rok jen pořídila svíčky. Věnec musím také vyrobit, korpus mám a krom těch pár měsíců, co je ozdobený v zimě, mi tu celoročně překáží. Také přeji krásný advent.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, díky za inspiraci, už nám visí na dveřích. Poměr cena-výkon na jedničku - trochu jsem odrbala sousedovu obří thuji, nasbírala pár šišek a přidala oranžový "jeřabiny". Tak hezký advent!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také přeji! Pětiminutová záležitost, která udělá spoustu parády - takové mám nejradši :-)

      Vymazat
  3. Adventní svícen z větviček je super, přessně něco takového jsem hledala, zítra se jde na klacíky... klidný a pohodový advent Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda! Jestli se vám bude chtít, tak se s námi podělte o výsledek na Facebooku (odkaz dole na stránce).

      Vymazat
  4. Kde se dají sehnat ty stojánky na svíčky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viděla jsem je letos na spoustě míst, většinou je spolehlivě mají v takových těch obchodech typu Nanu Nana s dekoracemi do bytu. Mají je mít zítra (21.11.) i v Lidlu.

      Vymazat
    2. V případě nouze docela dobře poslouží i hřebíky ;-) a nebo přilepit čajové svíčky i s těmi "podšálky"

      Vymazat
  5. Velmi krásné, jednoduché a dostupné. Musím ocenit i pravidlo, že v jednoduchosti je krása. Opravdu svěží dojem.

    OdpovědětVymazat

Nebojte se napsat svůj názor a podělit se o vaše zkušenosti. Zpětné vazby si moc cením.